Lika

Lika predstavlja poveznicu kontinentalnog i primorskog dijela Hrvatske zbog čega se još naziva i njenom „kralježnicom“. Kao i Gorski kotar, uz bezbroj mogućnosti za boravak na otvorenom, bavljenje sportsko rekreativnim ili poljoprivrednim aktivnostima, Lika je izvrsna lokacija za kupovinu nekretnine. Osim velikog strateškog i prometnog značenja ovoj regiji pripada i jedno od vodećih mjesta prema broju i raznovrsnosti zaštićenih prirodnih objekata i lokaliteta. Među njima središnje mjesto zauzimaju nacionalni parkovi Plitvička jezera, Paklenica i Sjeverni Velebit te Park prirode i svjetski rezervat biosfere Velebit . Zbog svog smještaja u bogatstvu prirode, planina i šuma, većina ličkih mjesta orijentirala je svoj turistički razvoj na ponudu ribolova, lovnog turizma, seoskog turizma i agroturizma uz rast ponude obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Kroz Liku prolaze državne ceste Zagreb - Split i Zagreb - Zadar, autocesta A1 Zagreb - Split, te željeznička pruga Zagreb – Knin - Split. Veća mjesta/gradovi u Lici su Otočac, Gospić, Senj, Vratnik te druga mjesta.

Putovanje iz bilo kojeg glavnog grada do Like i Gorskog kotara traje nešto manje od tri sata, a u blizini se nalaze i morska odredišta što je fantastična prednost. Glavni željeznički kolodvori su u Delnicama i u Gospiću. Vlak nije idealna opcija samo u slučaju ako želite u potpunosti istražiti manja mjesta ovog prekrasnog krajolika jer manja mjesta nemaju stajališta za vlakove. Putovanje autobusom je jedna vrlo prihvatljiva opcija budući da postoji mnogo prijevoznika koji putuju na toj relaciji. U Gospiću i Delnicama su također na raspolaganju autobusi koji voze do najinteresantnijih turističkih atrakcija. Putovanje automobilom je najbrža opcija dolaska u Gorski kotar i Liku.
Ako razmišljate o kupovini nekretnine u jednoj od ovih prekrasnih regija ili se samo želite informirati slobodno nam se obratite.
Naš savjet i preporuka tu su kako biste donijeli pravu odluku.