Delnice

Područje Grada Delnica čini “Delnički trolist” – Delnice, Crnoluško – risnjački kraj i Kupska dolina. Delnice su središnje i najveće naselje Gorskog kotara s približno 5000 stanovnika. Smještene su u Delničkom polju na 698 m nadmorske visine uokvirene uzvišenjima Drgomlja, Petehovca i Japlenškog vrha.

Više
 
Ogulin

Ako ste ljubitelj bogate povijesne baštine i želite svoje vrijeme provoditi istražujući brojne povijesne činjenice , legende i narodne priče, Ogulin je grad po vašem ukusu, grad u kojem legende i bajke još uvijek žive. Utemeljenje Ogulina vezano je uz ime slavne obitelji Frankopan. Osnivač grada bio je Bernardin Frankopan, jedan od najmoćnijih velikaša svoga vremena.

Više
 
Fužine

Fužine su poznato turističko mjesto s vrlo dugom turističkom tradicijom koja seže u davnu 1874. godinu kada je povijest zabilježila prvi organizirani dolazak gostiju koji su posebnim vlakovima stizali na izlete iz Sušaka, Rijeke i okolnih primorskih naselja. I prije toga su na Karolinskoj cesti (1737.) , na kojoj su se Fužine razvile, postojali „konaci“ i odmorišta za karavane pa se Fužine svrstavaju među najstarija turistička mjesta Kvarnera, Hrvatske pa i srednje Europe.

Više
 
Vrbovsko

Vrbovsko, drugo po veličini naselje u Gorskom kotaru smješteno na pola puta između Zagreba i Rijeke, spominje se davne 1481.g. Područje je to koje zauzima površinom 280 km2 sa 6100 stanovnika i 60 naselja od kojih su veća i poznatija Vrbovsko, Moravice, Lukovdol, Severin na Kupi i Gomirje.

Više
 
Mrkopalj

Općina Mrkopalj, pravi raj za sportaše i rekreativce, smjestila se u samom srcu Gorskog Kotara, na tridesetak kilometara od Rijeke, ispod masiva Velike Kapele. Osim Mrkoplja kao središta općine, područje uključuje još i Begovo Razdolje – najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj i Tukom, te Sunger sa Brestovom Dragom i Bukovcem Sungerskim.

Više
 
Karlovac

Grad Karlovac, poznat i kao „grad susreta“ smjestio se na sutoku četiri rijeke – Kupe, Korane, Dobre i Mrežnice. Smješten je u samom srcu Hrvatske na dinarskom rubu Panonske nizine. Upravo s karlovačkog područja počinje bregoviti i planinski dio prema Mediteranu.

Više
 
Otočac

Pokrajina Gacka u kojoj se nalazi i grad Otočac, smještena je unutar visoko-planinskog okvira, kojeg sačinjavaju Velebit i Mala Kapela. Prema arheološkim nalazima, materijalnim ostacima pojedinih kultura, od starijeg kamenog doba, rimskog doba pa sve do danas ovo je područje bilo oduvijek naseljeno. Zato će ovaj kraj sigurno zagolicati vašu maštu i ponukati vas otkriti nešto čarobno i lijepo.

Više
 
Drežnica

Ako tražite mjesto na kojem ćete u netaknutoj prirodi napuniti baterije i osloboditi se svakodnevnog stresa no do kojeg istovremeno nećete morati putovati predugo, Drežnica je mjesto koje obavezno morate upoznati. Ovo kraško područje koje se diči ljepotom visokih i gustih šuma nalazi se sjeverozapadu Like, na tromeđi Like, Gorskog kotara i Primorja.

Više