Da mi je kuća u Ogulinu...

Ogulin i njegova okolica nadaleko slove za zavičaj bajke i to s razlogom. Ovaj grad smješten u podkapelskom prostoru, nalazi se samo stotinjak kilometara udaljen od Zagreba i Rijeke, izvrsno je povezan autocestom, a od mora ga dijeli samo sat vremena vožnje. Što znači da do svoje vikendice iz snova, i drugog (mirnijeg i sretnijeg) života možete doći jako brzo. Idete li iz Rijeke izađite u Vrbovskom i doživite petnaestak kilometara ceste kroz čarobnu šumu. Ogulin je dobro razvijen grad i ima baš sve što vam je potrebno, a opet njegova periferija daje mir koji sigurno tražite.

Ovdje ćete doživjeti prave snježne zime, vruća ali ipak osvježavajuća ljeta i tako zeleno proljeće da ćete na godišnji odmor u novom godišnjem dobu. Možda i vikend destinaciju uskoro zamijeniti trajnim odredištem te baš ovdje nastaviti život.

Pa što je to tako bajkovito u ovom kraju da je Ivani Brlić Mažuranić bio neiscrpna inspiracija? Potpuno fascinantna priroda koja će vas očarati.

Za početak tu je div Regoč, odnosno planina Klek – kolijevka hrvatskog planinarstva i jedno od najpopularnijih planinarskih odredišta u Hrvatskoj. Prekrasna jezera Sabljaci, Bukovnik i Šmitovo te rijeke Dobra i Mrežnica.

Naravno, jedan od najpoznatijih simbola Ogulina je kanjon u središtu grada – impozantan Đulin ponor, nad kojeg se nadvila Frankopanska kula. U blizini su Bijele stijene, Bjelolasica i Stožac, a sve to zajedno uklopljeno je u toliko legendi, mitova i bajki da svaki korak priča neku novu priču. Moramo li naglašavati preukusne domaće proizvode i luksuz vlastitog vrta koji vas tu čeka.

Ako se još premišljate za kupnju nekretnine pogledajte našu ponudu, jer smo sigurni da ovdje možete pronaći svoj novi (stalni ili povremeni) krov nad glavom!

P.S. Ako ste se odlučili za adaptaciju kuće, baš u Ogulinu se nalaze odlični lokalni majstori koji će realizirati baš sve što ste zamislili.