Ravna gora za ljubitelje adrenalina

U Hrvatskoj ste, a ne razumijete nikoga? Onda ste gotovo sigurno u Ravnoj gori, općini u Gorskom kotaru koja se nalazi samo 45 minuta od mora. No ne brinite u Ravnoj gori ćete itekako dobro razumijeti što ovu destinaciju čini tako privlačnom i naravno prekrasne mještane, svoje nove susjede. Unatoč blizini mora, u Ravnoj gori je uvijek posebno svježe, čak i u najvrućim ljetnim danima.

Baš zbog toga bavljenje sportom i adrenalinskim aktivnostima uvijek je ugodno, a zbog snijega koji se ovdje zadržava dobar dio zime, Ravna gora je idealna destinacija za zimski, ali i ljetni sportski turizam. Odlučite li se za kupnju nekretnine na ovom području svaki ćete vikend provoditi aktivno, u prirodi, uživajući u brojnim mogućnostima koje ravnogorski kraj nudi.

Tu je sanjkalište i zasniježena tubing staza Gina gdje zabava i sanjkanje traju cijelu godinu, ravnogorski planinarski put od 12 točaka koje vode od ponora Kosice do najvišeg vrha Gorskog kotara te tereni za nordijsko skijanje – hodanje i trčanje na skijama. Ljubitelji biciklizma mogu uživati na zelenim stazama za bicikliste koje pohode i planinari, dok brojni turisti svraćaju na izletište Javorova kosa, kao i u Adrenalinski park Kupjak.

Zamislite samo boravak u svojoj vikendici s obitelji i brojnim prijateljima! Prava čarolija, zar ne?

U Gorskom kotaru održava se i izuzetno atraktivno okupljanje automobilista i skijaša u disciplini skijering –auto sportu u kojem automobil vuče skijaša. Tu su i popularan sanjkaški kup Gorskog kotara, utrke u skijaškom trčanju i još brojne aktivnosti koje ova destinacija nudi. Blizina mora i Rijeke dodatna su pogodnost koja obogaćuje raznovrsnost. Istra, Zagreb, pa i Trst su na dohvat ruke.

Sviđa vam se što ste pročitali? Samo vas nekoliko klikova dijeli do doma iz snova!